Atenție: reduceri considerabile la prima de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul 2019!

Atenție: reduceri considerabile la prima de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul 2019!

Serviciul Fiscal de Stat informează titularii de patentă de întreprinzător și persoanele fizice care desfăşoară activităţi independente în domeniul comerţului cu amănuntul că pot beneficia de 50 și, respectiv 60% reducere la achitarea în termen de pînă la 31 martie curent a primei de asigurare obligatorie de asistenţă medicală calculată în sumă fixă. Această prevedere este stipulată de Legea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pe anul 2019 nr. 301 din 30.11.2018, iar suma primei stabilite pentru anul 2019 constituie cifra de 4056 lei.

Astel, pentru titularii de patentă de întreprinzător suma redusă cu 50% a primei de asigurare obligatorie este de 2028 lei, iar pentru persoanele fizice care desfăşoară activităţi independente în domeniul comerţului cu amănuntul suma redusă cu 60% este de 1622,40 lei.

SFS informează că prima de asigurare poate fi achitată prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice Mpay. Serviciul respectiv permite mai multe posibilități de achitare: cu card bancar, prin internet banking, la terminalele de plată, dar și la ghișeele băncilor comerciale și ale oficiilor poștale.

La ghișeele băncilor comerciale și ale oficiilor poştale persoanele se prezintă doar cu actul de identitate. În acest context, Serviciul Fiscal de Stat îndeamnă solicitanții/deținătorii patentei de întreprinzător și persoanele fizice care desfăşoară activităţi independente în domeniul comerţului cu amănuntul să beneficieze de reducerea aplicabilă doar în primele 3 luni ale anului.